Za cijelu obitelj

SVETO VRIJEME

4 pravila za vrijeme zajedničkog objeda Nema mobitela, nema televizije. Pomolite se, jedite i razgovarajte međusobno

4 pravila za vrijeme zajedničkog objeda

Foto: Unsplash, Pablo Merchán Montes

 

1. Isključite televizor

Bez obzira što vam se tema razgovora ponekad čini dosadnom, uvijek je vrjednije svojoj obitelji posvetiti pažnju umjesto da buljite u televizijski program. Zar na televiziji uopće može biti nešto što je važnije od vaše obitelji? Aha, baš čekate vremensku prognozu za sutra? Sami pogledajte nebo kroz prozor. Nemojte se izvlačiti iz ovoga. Jednostavno isključite televizor.

2. Bez mobitela

Kada se vaša obitelj nakon napornog dana napokon okupi za stolom, svi ostavite mobitele u drugoj prostoriji. Vrlo je velika vjerojatnost da vaša kći ne treba nužno u tom trenutku znati sadržaj poruke koju joj je poslala prijateljica. Jednako tako ni vaš posao neće propasti ako istoga trena ne odgovorite na dobiveni e-mail, a i obavijest o rezultatu završene utakmice koju je igrao vaš omiljeni nogometni klub može malo pričekati. Ostavite svoje mobilne telefone u drugoj prostoriji i budite usredotočeni jedni na druge.

3. Zajednička molitva

Ručak započnite zajedničkom molitvom. Zahvalite Bogu na hrani koju ćete blagovati i na tome što ste zajedno kao obitelj. Time svoju kćer učite da je Bog u svemu na prvome mjestu.

4. Razgovarajte

Razgovarajte jedni s drugima tijekom i nakon obroka. Razgovarajte o tome što ste radili i što ste doživjeli tijekom dana. Potaknite ih postavljanjem pitanja i pokažite zainteresiranost za ono što vam govore.

Iz knjige „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“ autora Alana Migliorata! Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Knjigu možete kupiti ovdje. Više o knjizi saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh