Najave

DANAS, 31. 5. 2023.

4 000 BOŽURA ZA POMOĆ Hrvatski Caritas ispred zagrebačke katedrale prikuplja sredstva za stanovnike poplavljenih krajeva Pridruži se

Hrvatski Caritas će danas 31. svibnja 2023. od 17 do 20 sati okupljenima ispred zagrebačke katedrale dijeliti božure i prikupljati dobrovoljne priloge za pomoć obiteljima koje su stradale u nedavnim poplavama.

Spremni božuri

Danas, u srijedu 31. svibnja u 19 sati na prostoru ispred zagrebačke katedrale u povodu svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata glavni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech predvodit će svečanu svetu misu. Odatle će prema Kamenitim vratima krenuti tradicionalna vjernička procesija, a od 17 do 20 sati Hrvatski Caritas će okupljenima ispred Katedrale dijeliti božure i prikupljati dobrovoljne priloge za pomoć obiteljima stradalima u nedavnim poplavama.

Za ovu prigodu 4 000 cvjetova božura Hrvatskom je Caritasu darovao OPG Katarina Valentić iz Molva želeći uveličati današnju svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, koja se ujedno slavi i kao Dan grada Zagreba, te doprinijeti djelatnoj pomoći stanovnicima poplavljenih područja.

Hrvatski Caritas poziva sve ljude dobre volje da se uključe u ovaj mali ali znakoviti oblik pomoći stradalima u poplavi.

Pridružite se. 🌸

Autorica: Jana Radeljak, Bagadodo; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh