Vijesti

31. SVIBNJA U ZAGREBU // Čikaški nadbiskup Cupich predvodit će svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata

Čikaški nadbiskup Cupich predvodit će svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata

Kardinal Blase Joseph Cupich, čikaški nadbiskup, predvodit će misno slavlje na svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata 31. svibnja u Zagrebu

Svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, koja će se proslaviti 31. svibnja u Zagrebu, predvodit će čikaški nadbiskup hrvatskoga podrijetla – kardinal Blase Joseph Cupich.

Svečano misno slavlje započet će u 19 sati u zagrebačkoj katedrali, a poslije mise vjernici će se formirati u procesiju sa svijećama koja će krenuti od katedrale, Bakačevom ulicom, Trgom bana Josipa Jelačića te Ilicom, Mesničkom, trgom sv. Marka sve do Kamenitih vrata, gdje će svečanost završiti molitvom i blagoslovom.

Kardinal Cupich hrvatskoga je podrijetla. Njegova je baka nakon Prvog svjetskog rata otišla u Sjedinjene Američke Države i u Nebraski zasnovala svoju obitelj. Kardinal Cupich rođen je 19. ožujka 1949. u Omahi, a za svećenika je zaređen 16. kolovoza 1975. godine. Prije nego li je imenovan čikaškim nadbiskupom 2014. godine, djelovao je kao biskup u biskupiji Spokane u saveznoj državi Washington od 2010. godine.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh