Vijesti

3. – 24. PROSINCA U zagrebačkoj je katedrali izložena čudesna slika – prva slika Milosrdnoga Isusa! PREPORUČAMO: Od 3. do 24. prosinca u zagrebačkoj je katedrali izložena prva slika Milosrdnog Isusa, pred kojom se u 15 sati moli krunica Božjeg milosrđa. Obećanja koja je Isus ostavio za štovanje ove slike i Njegova milosrđa uistinu su čudesna…!

U zagrebačkoj je katedrali izložena čudesna slika – prva slika Milosrdnoga Isusa!

U zagrebačkoj je katedrali od 3. do 24. prosinca izložena prva slika Milosrdnog Isusa, pred kojom se u 15 sati moli krunica Božjeg milosrđa. Krunicu predvode bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.

Radi se o čudesnoj slici koja je u Hrvatsku stigla iz Vilniusa u Litvi. To je prva slika Milosrdnoga Isusa koja je naslikana još za života svete Faustine Kowalske i čije je nastajanje ona osobno nadzirala. Izvorna se slika danas nalazi samostanu sestara Milosrdnoga Isusa u Vilniusu, po izričitoj želji duhovnika svete Faustine, blaženika vlč. Sopoćkog.

Nadahnut tom slikom, pater Marko Glogović napisao je knjižicu pobožnosti Božjemu milosrđu pod naslovom „Slika Boga nevidljivoga”.

Isusova obećanja onima koji budu štovali ovu sliku

Obećanja koja je Isus po svetoj Faustini Kowalskoj ostavio za štovanje ove slike i Njegova milosrđa – uistinu su čudesna, stoga bi bila prava šteta propustiti molitvu u Katedrali: milost vječnog spasenja i sretne smrti; milost pobjede nad neprijateljima već u ovom životu.

„Ja obećavam da ona duša koja štuje ovu sliku, neće biti izgubljena. Obećavam, također, već ovdje na zemlji, pobjedu nad neprijateljima, posebno u trenutku smrti. Sam ću ih braniti kao svoju čast.” (Dnevnik 48)

Izvor: www.dnevno.hr; Book.hr

Priredila Martina Vidaković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh