Najave

24. RUJNA DO 1. LISTOPADA // Najavljujemo: Forum mladih katolika u Zagrebu „I ovogodišnji će Forum+ okupiti mnoge stručnjake specifičnih područja djelatnosti koji će svoja znanja, vještine i iskustva prenijeti na mlađe generacije željne i gladne motivacije i podrške: bivše ministre, poduzetnike, sveučilišne profesore…”

Najavljujemo: Forum mladih katolika u Zagrebu

„U svijetu, ali ne od svijeta”

„U svijetu, ali ne od svijeta”, geslo je skupine mladih katolika koji se, u organizaciji udruge FORUM PLUS HRVATSKA (ili skraćeno F+HR) već šestu godinu zaredom okupljaju na Forumovim nacionalnim konferencijama. U mnoštvu sadržaja za mlade ova je konferencija ponešto drugačijeg karaktera jer na jednom mjestu sakuplja mlade intelektualce iz cijele Hrvatske koji su svoje znanje, vještine, sposobnosti i slobodno vrijeme odlučili darovati za boljitak društva u kojem žive. 

Vođeni socijalnim naukom Crkve, nekolicina mladih 2012., uz pomoć mnogih koji su prepoznali ideju, pokrenula je inicijativu pod nazivom „Forum+”. Cilj inicijative bio je informirati mlade i aktivne katolike laike o važnosti društvenog aktivizma, pružiti im inicijalna znanja o područjima u kojima su potrebni, umrežiti ih na nacionalnoj razini dajući im tako u paketu alat za pokretanje novih inicijativa, projekata, ideja. Prvi se Forum+ (F+12) održao na Sveučilištu u Splitu, da bi nagodinu preselio na Dubrovačko sveučilište (F+13). U jesen 2014. posjetio je Josipa Jurja Strossmayera u gradu na Dravi (F+14), a 2015. uživao u zvucima morskih orgulja na Zadarskom sveučilištu (F+15). Prošle, 2016. godine, F+16 okušao se među riječkim studentima. Svaku je godinu rastao za nijansu okupljajući oko sebe ljude koji jednako dišu i jedno žele – društveni boljitak koji je u skladu s kršćanskim vrednotama. Nakon posjeta Rijeci, F+ sve je istomišljenike okupio oko udruge FORUM PLUS HRVATSKA (F+HR) koja danas, osim na nacionalnoj, djeluje i na lokalnoj razini. 

Ovogodišnji F+17 od 24. rujna do 1. listopada u Zagrebu

Pod organizacijskom palicom F+HR-a, ovogodišnji se F+17, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, održava na Sveučilištu u Zagrebu od 24. rujna do 1. listopada. Kao i svake godine, i ovogodišnji će Forum+ okupiti mnoge stručnjake specifičnih područja djelatnosti koji će svoja znanja, vještine i iskustva prenijeti na mlađe generacije željne i gladne motivacije i podrške. Tako se među predavačima nalaze bivši ministri, poduzetnici, sveučilišni profesori, ali i primjeri dobre prakse utjelovljeni u vršnjake onih koji u strahu od neuspjeha pristaju na žig u putovnici. Svi oni govorit će o malim koracima koji su potrebni kako bi, ujednačeni, kreirali stanje društva koje je dostojno čovjeka. 

Ako i ti želiš biti dijelom ove priče koja je promijenila živote mnogih, prijavi se na F+17 nacionalnu konferenciju i budi dijelom nove generacije koja budućnost predviđa stvarajući ju. 

Za sve dodatne informacije posjetite web-stranicu: forum-plus.hr ili stranicu na Facebooku: FORUM PLUS Hrvatska. 

Najčitanije

Na vrh