Mudrost dana

MUDROST DANA, 1. 6. 2023.

fra Tomislav Pervan Kako u nama raste Kraljevstvo Božje

Foto: Shutterstock

Kao što je Bog proviđao hranu za Izrael u pustinji, također će providjeti ono što je potrebno vjernicima koji su se stavili u službu kraljevstva nebeskoga. Odjeća i obuća Izraelaca nije se iznosila za sve vrijeme dok su bili u pustinji. Bog je providio odjeću i obuću Izraelcima u pustinji. Tako će providjeti i onima koji se predaju u službu kraljevstva.

Cijena učeništva jest da se odreknete brojnih stvari koje vas udaljavaju od vršenja Božje volje u vašem životu. Ne možete imati iste motive i interese kao i nevjernici. Traženje kraljevstva nebeskoga zahtijeva od vas da odustanete od upravljanja svojim životom. Za vas se brine vaš Nebeski Otac i ne trebate biti zabrinuti za svoj život. Svaki otac koji ljubi svoju djecu brine se za njihove potrebe. Tako će i vama vaš Nebeski Otac dati sve što vam je stvarno potrebno, iako ne nužno i ono što priželjkujete.

– Stephen H. Hedges

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh