Aktualnosti

18. STUDENI: 26. OBLJETNICA PADA VUKOVARA [SLIKA MLADE SLIKARICE] Mali znak velike zahvalnosti svima koji su stradali u Domovinskom ratu Ovu sliku kao znak iskrene zahvalnosti onima koji su svoj život položili za Domovinu, te njihovim obiteljima, naslikala je apsolventica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci

[SLIKA MLADE SLIKARICE] Mali znak velike zahvalnosti svima koji su stradali u Domovinskom ratu

„Blagoslovile vas Božje ruke i ruke naše nebeske Majke…”

Piše Eva Vukina

Gledam u Vukovaru lik Isusa koji je prolazio Kalvariju. Isusa koji je trpio odbačenost, nepravdu i patnju u krvi i suzama, s teškim križem na leđima, na kojem raspet umire. Ponovno isto proživljava gledajući Vukovar, kojeg razaraju neprijatelji zbog kojih slane suze teku po Njegovim otvorenim, krvavim ranama. O kako to boli! Bože, oprosti im jer ne znaju što čine! On je tu, suosjeća. Raspet je s njim. Gleda u nebo i vapi Bogu. Ispod križa evo Majke tješiteljice s glavom polegnutom na zemlju natopljenu suzama i rukama sklopljenim u molitvu. Opet osjeća onu istu bol u srcu. Svršeno je! Došao je kraj patnjama,početak novog života. Grad mrtvih postaje gradom živih s novim domom na nebu. O sveti Vukovaru, hvala ti što si dao svoj život za mene i ostatak Hrvatske.

Neka ova ilustracija bude moj mali znak velike zahvalnosti ljudima koji su stradali u Domovinskom ratu i njihovim obiteljima. Blagoslovile vas Božje ruke i ruke naše nebeske Majke.

Eva Vukina: „Ulaz u Svetinju po Krvi Isusovoj”; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh