Aktualnosti

23. I 24. VELJAČE

Prijavite se na dvodnevni Tečaj razmatranja krunice i naučite krunicu moliti srcem! Tečaj razmatranja žalosnih otajstava krunice održat će se 23. i 24. veljače u Zagrebu

Prijavite se na dvodnevni 'tečaj razmatranja krunice' i naučite moliti krunicu srcem!

Društvo za promicanje kršćanskih vrednota – Kristofori organizira brojne molitvene programe, za sve koji žele rasti u kršćanskoj zrelosti i bolje upoznati svoju vjeru. Uz već postojeće sadržaje, pokrenut je i tečaj razmatranja krunice – moćne i čudesne molitve za koju možemo reći da zapravo predstavlja sažetak Evanđelja. 


Tečaj razmatranja Radosnih otajstava održat će se 23. i 24. veljače u Zagrebu (Dubrava, ulaz u zgradu s dvije strane, Avenija Dubrava 43 ili Hrvatskog proljeća 28 – 1. kat). Tečaj vodi Nediljko Jelčić – član Kristofora, autor komentara dnevnih misnih čitanja koja možete čitati na našem portalu, voditelj Škole molitve, te suvoditelj hodočašća. Na tečaju će se razmatrati Žalosna otajstva

Program tečaja

  • Subota (23. veljače)

9:00-9:30 h – Uvod u tečaj razmatranja krunice

9:30-11:30 h – Prvo žalosno otajstvo (Koji se za nas krvlju znojio)

11:30-12:00 h – Pauza

12:00-14:00 h – Drugo žalosno otajstvo (Koji je za nas bičevan bio)

14:00-15:00 h – Pauza za ručak

15:00-17:00 h – Treće žalosno otajstvo (Koji je za nas trnjem okrunjen bio)

  • Nedjelja (24. veljače)

9:00-11:00 h – Četvrto žalosno otajstvo (Koji je za nas teški križ nosio)

11:00-11:30 h – Pauza

11:30-13:30 h – Peto žalosno otajstvo (Koji je za nas raspet bio)

Praktični dio molitve

Zašto sudjelovati na tečaju? 

Krunica, upravo zato što polazi od Marijina osobnog iskustva, izrazito je kontemplativna molitva. Bez te kontemplativne protege, izgubila bi svoje značenje, kao što je to Pavao VI. jasno istaknuo: „Krunica je bez razmatranja kao tijelo bez duše, njezino moljenje u tom slučaju pada u pogibao da postane mehaničko opetovanje formula te da se suprotstavi Isusovoj opomeni: ʽKad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani’(Mt 6, 7).

Iz apostolske pobudnice pape Ivana Pavla II. Rosarium Virginis Mariae 

U svojoj knjizi „Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu”, Josip Lončar o krunici je rekao sljedeće: 

Kroz molitvu krunice Bog nam ispunja obećanja što ih nam je dao u svojoj riječi. Također postajemo i vlasnici onoga što nam kao Kristovim nasljednicima pripada, te nastavljamo živjeti onako kako je on živio. Krist nam je u baštinu ostavio snagu (kroz osobu Duha Svetoga) koja može promijeniti naša srca. Na taj način počinjeno voljeti Boga i bližnjega koji je na njegovu sliku stvoren, a isto tako istinski počinjemo mrziti grijeh. Ljubav prema Bogu i bližnjemu otvara nam srce da postanemo milosrdni kao što je on bio milosrdan, tako da Duh Sveti kroz nas može nastaviti djelo evangelizacije, koja donosi najbolje plodove kad svjedočimo iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu. 

Vjerujemo da su ova razmišljanja dovoljan poticaj za sve koji zaista žele naučiti moliti krunicu srcem, naučiti razmatrati otajstva i spoznaje primijeniti na vlastiti život, da odvoje nešto vremena i sudjeluju na tečaju. 

Prijave i kontakt 

Prijaviti se možete na e-mail adresu: [email protected] ili pozivom na broj: 098 195 0275 (Nediljko Jelčić). Za sve dodatne informacije možete se javiti voditelju na navedene kontakte.

VAŽNO! Vikend-tečaj možemo održati i u vašem mjestu. Javite nam se na navedene kontakte kako bismo se dogovorili o detaljima.

Napomena: Ako neka grupa izrazi želju, može se održati tečaj razmatranja otajstava prema izboru (radosna, žalosna, slavna, svjetla).

  • 528
  •  
  •  
  •  
Na vrh