Razno

ČUDOTVORNO DJELUJE NA ZDRAVLJE, KOŽU I KOSU

15 blagodati prirodne morske soli Bog je stvarajući svijet mislio na sve. Zašto tolika mora? Ne samo radi ribe i morskih plodova, i samo more, zrak oko njega i morska sol koju dobivamo iz mora čudesno djeluju na naš organizam. U nastavku vam donosimo 15 blagodati prirodne morske soli

Foto: SolanaNin

 

Prirodna je morska sol nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pri čemu svi njezini sastojci ostaju sačuvani. Zahvaljujući više od 80 elemenata u sastavu, poput kalija, magnezija i mangana… morska sol čudotvorno djeluje na zdravlje, kožu i kosu.

Foto: Solana Nin

Portal zadovoljna.hr napravio je popis od 15 blagodati koje upotreba morske soli čini za naš organizam:

1. Morska sol ima alkalizacijski učinak koji pomaže u balansiranju razine kiseline u tijelu te tako eliminira potencijalne rizike fatalnih bolesti.

2. Može ojačati imunološki sustav, a tada tijelo postaje otpornije na razne autoimmune bolesti poput gripe, alergije i sl.

Redovito uzimanje morske soli raspršene u vodi može znatno smanjiti razinu lošeg kolesterola u tijelu.Također, drži krvni tlak pod kontrolom i normalizira nepravilan rad srca

3. Ima značajne učinke na kardiovaskularni sustav. Znanstvenici su dokazali da redovito uzimanje morske soli raspršene u vodi može znatno smanjiti razinu lošeg kolesterola u tijelu. Također, drži krvni tlak pod kontrolom i normalizira nepravilan rad srca.

4. Metabolički poremećaji, poput dijabetesa, mogu se uspješno tretirati i liječiti morskom soli jer ona pomaže smanjenju razine šećera u krvi.

5. Više od 20 posto natrija u našem tijelu akumulira se u kostima, koje se pak oštećuju uslijed nedostatka minerala u krvi i tjelesnim tekućinama. Dodavanjem morske soli u prehranu možete izbjeći i usporiti osteoporozu.

6. Morska sol također je korisna za dišni sustav, a minerali i oligoelementi te strukturni dijelovi algi koje sadrži morska voda pomažu oporavku sluznice. Morska voda ima blagi antiseptički i antibakterijski učinak, što se pripisuje ionima kalcija i magnezija.

Foto: Solana Nin

7. Dobar je izvor kalija (koji olakšava funkcioniranje mišićnih vlakana), pa morska sol tako blagotvorno djeluje na grčeve.

8. Morska sol smatra se prirodnim pročišćivačem krvi. Sadrži veliku količinu vitamina C, koji djeluje kao antioksidans i uništava slobodne radikale. Magnezij pak omogućava efikasno djelovanje antioksidansa. Tako morska sol omogućava detoksikaciju stanica kože apsorbirajući sve otrovne tvari iz njih

9. Kako sol izvlači toksine iz tijela, koža postaje meka i zdrava. Zato kupke s morskom solju mogu poboljšati njezin tonus. Takva će kupka potaknuti i izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprječava nakupljanje suvišne tekućine, pa koža postaje čvršća, glađa i zdravija.

Foto: Solana Nin

10. Morska sol puna je vitamina i minerala od vitalne važnosti za pravilnu ishranu stanica. Te hranjive tvari mogu poboljšati stanični metabolizam (izmjenu tvari i energije), održavati tkivo hidratiziranim, potaknuti cirkulaciju na samoj površini kožete, povećati snagu stanične membrane.

11. Kalcij pomaže u čišćenju začepljenih pora na koži.

12. Morska sol idealna je kao prirodni piling kože jer njezina tekstura pomaže ukloniti gornji sloj mrtvih stanica kože.

13. Prirodni je lijek za masnu kosu. Morska sol može apsorbirati višak ulja iz vaših uvojaka čineći ih glatkima i lijepima.

14. Uz pomoć mnogih minerala prisutnih u morskoj soli kosa će dobiti željeni volumen, a vaši će uvojci s lakoćom poskakivati. Štoviše, morska sol može pružiti dovoljno hranjivih tvari folikulima, koje će učiniti mekšima.

15. Morska sol izvrsna je u borbi protiv peruti. Djeluje izravno na kožu i sprječava njezinu suhoću.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh