Zanimljivosti

JEDINSTVENO

Pred crkvom „niknula“ krunica

Foto: Facebook

Župljani crkve svetog Lovre mučenika u Marylandu, napravili su jedinstven umjetnički projekt pred samim ulazom u crkvu.
Nakon što je crkva zatvorena zbog pandemije koronavirusa, svećenik je poželio svojim župljanima omogućiti „mjesto“ na kojem mogu moliti. Tako je odlučio „postaviti“ krunicu na cesti. Krunica je nacrtana pred crkvom, a između svakog zrnca je postavljen dovoljan sigurnosni razmak za sve koji žele moliti.

„Kako bi se ovaj projekt, pokrenut iz ljubavi, dovršio, župljani su radili od ranog jutra do kasnog popodneva“, napisao je župnik na župnoj stranici.

Župljani su oduševljeni idejom jer im je omogućeno da molitvom krunice osnaže svoju duhovnost u vremenima kada je to svima potrebno.
Sjeverna i Južna Amerika imaju više od 2,4 milijuna zaraženih, s preko 143 tisuće smrtnih slučajeva što to područje čini novim globalnim žarištem pandemije.

Čelnica Panameričke zdravstvene organizacije (PAHO), Carissa Etienne, napomenula je da „još uvijek nije vrijeme za ublažavanje mjera ili odustajanje od preventivnih strategija.“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh