Preporučamo

VRIJEME IZOLACIJE UZ DOBRE FILMOVE

12 kršćanskih filmova koje možete pogledati tijekom karantene

Foto: Screenshot

 

Ovo vrijeme karantene možemo ispuniti itekako kvalitetno! Napokon se možemo posvetiti sebi, a prije svega ovo bismo vrijeme trebali iskoristiti za obitelj: za zajedničke razgovore, društvene igre i, naravno, molitvu.

Večernje sate možemo provoditi gledajući ne samo ono što nas zabavlja nego i ono što će nas nadahnuti i ohrabriti. Portal Aleteia pomogao nam je u izboru dobrih filmova:

 1. Čovjek za sva godišnja doba
  Sveti Thomas More bio je nevjerojatan čovjek. Držao se je svoje vjere i savjesti beskompromisno. Na kraju su ga i pogubili zato što je kralja Henrika VIII. odbio proglasiti poglavarem Engleske crkve.
 1. Presuda u Nürnbergu
  Radnja ovog filma odvija se na imaginarnom vojnom sudu i nudi pogled na ono što se je dogodilo nacistima nakon Drugog svjetskog rata. Ovo je prvi komercijalni film u kojem su korištene snimke iz nacističkog koncentracijskog logora. Presuda u Nürnbergu oslikava nam zašto treba cijeniti svaki ljudski život.

3. Na dokovima New Yorka
U ovom filmu Marlon Brando igra neobrazovanog bivšeg boksača koji se je pobunio protiv korumpiranih sindikalnih šefova. Film promiče kršćanske vrijednosti, a sadrži i jednu od najglasovitijih scena u povijesti filma.

4. Henrik V.
Ova filmska adaptacija Shakespearove predstave govori o ratu i miru, bratstvu i vodstvu, manipulacijama i povjerenju.

5. Misija
Robert De Niro glumi isusovačkog misionara koji evangelizira domoroce u Južnoj Americi. Film je bio nominiran za sedam Oskara, a na filmskom festivalu u Cannesu osvojio je nagradu Palm d’Or.

 1. Bili smo vojnici
  Iako nasilne, scene bitke vjerno prikazuju događaje koji su promijenili tijek rata u Vijetnamu. Film, u kojem glavnu ulogu tumači Mel Gibson, prikazuje ljude koji su svoj život posvetili i žrtvovali za Boga, zemlju i svoju braću.

7. Oslobađanje kontinenta
Putovanje pape Ivana Pavla II. u Poljsku godine 1978. donijelo je nadu na kontinent tada podijeljen ‘željeznom zavjesom’ Sovjetskog Saveza. To je priča o stvarnim ljudima, o stvarnim posljedicama i stvarnoj snazi molitve.

8. Za veću slavu
U 1920-ima meksičke katolike progonila je njihova vlada prisilivši ih da se bore za svojee život i za pravo da ispovijedaju svoju vjeru. Tijekom sukoba mnogi su ubijeni, uključujući šest vitezova koji su kasnije kanonizirani. Tema ovog filma, o vjerskoj slobodi, aktualna je i danas.

 1. Shane
  Baveći se temom herojstva, iskupljenja i pravde, ovaj se film fokusira na jednog bivšeg ratnika. On pokušava pomoći obitelji poljoprivrednika koje maltretiraju stočari.
 1. Michael Collins
  Liam Neeson glumi irskog revolucionara, vojnika i političaru koji se je početkom 20. stoljeća borio za neovisnost Irske od Ujedinjenog Kraljevstva.
 1. Katyń
  Nominiran za Oskara za najbolji film na stranom jeziku. Govori o sovjetskim zločinima nad Poljacima tijekom Drugog svjetskog rata, uključujući masovna smaknuća i kasnije prikrivanje zločina. Iako su likovi izmišljeni, radnje nisu.
 1. Becket

Ovaj film prikazuje narušen odnos između kralja Henrika II. i svetog Thomasa Becketta zbog njegove predanosti Katoličkoj crkvi. Glume: Peter O’Toole i Richard Burton

Uživajte!

Izvor: laudato.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh