Osobni razvoj

ZAJEDNICA SVETE OBITELJI DONOSI

10 savjeta kako se nositi s ranama i povrijeđenosti Neka tvoje rane (napokon) dožive radosnu vijest

Foto: Pixabay

 

Molitvena zajednica Svete obitelji iz Osijeka podijelila je 10 stvari o jednoj bitnoj temi – ranama i povrijeđenosti. Kako se lakše nositi s boli, ranama, nerazumijevanjem drugih, povrijeđenosti…

1️. Ako je netko zaista bio povrijeđen, izvrijeđan i ranjen, to je bio sam Gospodin Isus. On će te najbolje razumjeti i nemoj od Njega bježati ako si ranjen.

2️. Za mnogo toga kriviš Boga. No kada bi uvidio kako si ti otvorene rane prigoda za Njegove milosti – plakao bi, ali u radosti i milosti spasenja, i dao mu još više od sebe.

3️. Za mnoge tvoje povrede ljudi zaista nisu znali da će te to povrijediti ili pak nisu bili u stanju učiniti bolje. I ti si samo čovjek, ali i oni su… Dobro je to si posvijestiti i krenuti putem opraštanja i spasenja.

4️. Opraštati – u Ime Isusovo, jer mi sami ne možemo. Nemoj se siliti, ali pusti Gospodinu da ti pokazuje koliko je opraštanje oslobađanje i slavljenje Njegove ljubavi.

5️. Puno situacija ne možemo rastumačiti i razumjeti: zašto? Ali možemo biti sigurni da Bog ima „zato” i da može sve svojom ljubavlju nadoknaditi i iscijeliti.

6️. Što netko nosi i zašto, može samo Bog znati. Na nama nije prosuđivati, odmjeravati i uspoređivati kako je nekome, je li lakše, teže, bolje ili lošije… Ove tvoje povrijeđenosti neka budu prigode za smiriti se i pronaći svoj identitet iznova u Njegovom naručju.

7️. Nema osobe koja je bez rana. Ti zaista nikako ne možeš znati tko što nosi ali i koji plod u vječnosti mu to može donijeti. Zato utišaj ovu vrtnju oko sebe, kako bi čuo Božji glas, i nastavio ljubiti bližnje.

8️. Rane su duboke i dalje od njih ne vidiš? Zavapi Duhu Svetom da te povede putem kojim ćeš ih ne samo iscijeliti već i duboko Boga susresti, a potom i naviještati.

9️. Kraljica svih srdaca je naša Majka Marija. Možda pokušavaš sam sebi pomoći na neke načine, uvjeriti se da misliš pozitivno i da si ok. A onda te novi dan preduhitri borbama koje nosi, uplete se svašta u tvoje misli i sve te to slomi. Ne možeš sam. Zato pokušaj, kao malo dijete, pronaći toplinu i utjehu u Majčinoj ljubavi. Svaka mama zna kakvo je njezino dijete i što baš tom djetetu treba, kako s njim razgovarati, hrabriti ga, podići i uvesti u radost. O koje li milosti, imati Majku samoga Boga u pomoći!

10. Zahvaljujući svojoj povrijeđenosti, možeš biti vrijedan alat u Božjim rukama, za pomoć u spašavanju drugih. Bog sve okreće na dobro!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh