Osobni razvoj

MOLITVENA ZAJEDNICA SVETE OBITELJI

10 načina za svakodnevni život s Isusovom i našom Majkom Marijom Molitvena zajednica Svete Obitelji iz Osijeka donosi načine kako svakodnevno živjeti s Isusom i Marijom, koji nam žele pomoći u zemaljskom putovanju

Foto: Unsplash; Pro Church Media

 

Nekad prema našoj Gospi, Majci Mariji imamo distancu. Valjda se, zbog svoje nesavršenosti, grijeha i padova, sramimo njezine svetosti. Ali ona nam je darovana kao Majka i želi nam upravo tolikom svetošću, čistoćom i ljubavlju pomoći u našem zemaljskom putovanju i tu je za nas – baš svaki dan.

10 načina za svakodnevni život s Isusovom i našom Majkom Marijom

1. Uteci se Gospinu Bezgrešnom Srcu – često i bez obzira na svoje osjećaje. Čak i ako ti osobna molitva nije na ‘rasporedu’ ujutro, barem se tada posveti Gospi.

2. Tijekom dana utječi se u njezinu zaštitu i pomoć.

3. Moli za njezino vodstvo u življenju svoga životnog poziva.

4. I kada se dvoumiš oko neke odluke, preporuči se Gospi. Oma će te uputiti baš kao prava majka. Pa čak i ako je ta odluka svakodnevna, kao što odjenuti – ona će ti pomoći u odlukama za čisto srce i tijelo.

5. Sve svoje žalosti sjedini s njezinima. Neka daju plodove za ovozemaljski život ali i za nebesku crkvu.

6. Više teži za nebeskim društvom, za Gospinom molitvom i zaštitom, za zagovorom svetaca nego za zemaljskim prijateljima. Zahvaljujući „druženju“ sa svetima, moći ćeš s više ljubavi i nenavezanosti služiti u svojim ovozemaljskim odnosima.

7. Kao Gospa, svoje žrtve prikazuj u skrovitosti. To je neopisivo blago svetačkog života koje možeš živjeti i ti, od najmanjih stvari.

8. Bez brbljanja, hvaljenja, naklapanja i ogovaranja – utječi se Kraljici mira i čistoće za čist jezik i čiste misli.

9. Preporuči u njezine molitve svoje bližnje u potrebi.

10. Neka ti suživot s Gospom kao Isusovom Majkom pomogne u pripravi za Uskrs i proslavu Uskrsa na Bogu ugodan način.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh