Brak i odnosi

MLADI, VEZE, BRAK Kako prekinuti vezu, a da to ne bude jako bolno Shvatio si da ona nije „ona prava”, shvatila si da želiš prekinuti s njim? Kako to učiniti, a da ne bude jako bolno?!

Kako prekinuti vezu, a da to ne bude jako bolno

Foto: Shutterstock

Kad shvatiš da osoba s kojom si izlazio/la nije ona prava, željet ćeš krenuti dalje. Ali, kako prekinuti, a da to ne bude jako bolno?

Prekid je uvijek bolan, ali neke će stvari pomoći da rana zacijeli.

1. Objasni.

Nemoj samo izaći iz nečijeg života bez objašnjenja. Objasni. Nemoj to učiniti telefonski ili mejlom. Dogovori da se sastanete i reci mu/joj otvoreno. Tako ćeš se odnositi prema drugima onako kako bi volio da se drugi odnose prema tebi.

2. Ne laži.

Budi iskren/a, ali blag/a. Ako si našao/la drugu/drugog, reci to. Neka bude kratko, ali izbjegni kazati ono što bi ju/ga moglo povrijediti. Poslije toga nemoj rastrubiti sve detalje svojim prijateljima. Zapravo, nemoj uopće pričati o tome!

3. Neka bude u potpunosti

Kad prekidaš, neka to bude u potpunosti. Nemoj slati nejasne signale, npr. kasnije telefonirati da vidiš kako se on/a osjeća. Daj povrijeđenoj osobi vremena i priliku da preboli prekid i da krene dalje.

4. Gledaj ga/ju kao prijatelja/prijateljicu…

Pokušaj na osobu s kojom prekidaš gledati kao na prijatelja s kojim se trebaš rastati, a ne kao na neprijatelja. Ako zaista niste jedno za drugo, oboje ćete jednog dana shvatiti da je prekid bio najbolje što se moglo dogoditi. (…)

Ulomak iz knjige za tinejdžere o ljubavi, zaljubljivanju i seksu, koja izlazi uskoro.

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh