Osobni razvoj

ODGOVARA MUŽ S ISKUSTVOM

„Radim sve da naša obitelj ima ono što joj je potrebno, ali moja žena kao da time nije zadovoljna… Što činim krivo?” Ovo je jedna od borbi koju vodi svaki pravi muškarac… : )

„Radim sve da naša obitelj ima ono što joj je potrebno, ali moja žena kao da time nije zadovoljna... Što činim krivo?”

Foto: Shutterstock

 

Pitanje

„Radim sve da naša obitelj ima ono što joj je potrebno, ali moja žena kao da time nije zadovoljna… Što činim krivo?”

Odgovor

Kažu da je besposlen um đavolje igralište, ali i prezaposlenost može biti opasna. Jedna od đavoljih zamki jest pretjerana zauzetost poslom, a u nju osobito upadaju muškarci. Naravno, to se često događa pod parolom „činim dobro i skrbim za svoju obitelj“. Društvo danas na muškarce pravi ogroman pritisak da tako čine. Muškarac koji svojoj obitelji priskrbljuje obilje materijalnih dobara obično izaziva veliko poštovanje, a da se pritom ne razmišlja koje su prave potrebe članova te obitelji. Možda tvoja žena više treba tebe samoga nego da joj priskrbljuješ stvari. Možda bi trebao manje činiti stvari, a više biti uz nju.

Iskazuj svojoj ženi poštovanje

Iskazati svojoj ženi poštovanje, što je također jedna od najboljih stvari koju možemo učiniti za svoju djecu, možemo na način da usporimo tempo, da joj poklonimo pažnju, da ju saslušamo i da smo zaista prisutni uz nju. Na neki način to od nas zahtijeva da se odreknemo kontrole. Koliko ćemo u tome uspjeti, pritom nije ni predvidljivo ni objektivno mjerljivo, a rezultati su rijetko odmah vidljivi. Međutim najbolji način da svojoj ženi pokažeš koliko ju poštuješ jest da se svom snagom trudiš biti muškarcem kakva ona zaslužuje, muškarcem kakvim te Bog poziva da budeš. Muškarci se bore s time zato što u osnovi i jest upravo to: borba.

(…)

Joel Schmidt je u braku s Lisom devet godina i zasada imaju troje djece: Lucy (5), Jude (2) i Lydiju (mjesec dana). Na posljednjoj je godini đakonske formacije. U suradnji sa svojom biskupijom pokrenuo je službu za pružanje potpore bračnim parovima koji su doživjeli spontani pobačaj, koji su rodili mrtvorođenče ili izgubili dijete. Također oboje pišu za različite katoličke portale, uključujući i svoj, ThePracticingCatholic.com. Ondje objavljuju tekstove o svojim nastojanjima da na radostan način živimo svoju katoličku vjeru. Rado se odazivaju kao govornici na bračnim i obiteljskim susretima. Joel je po struci doktor biokemije te radi na različitim znanstvenim istraživanjima.

Ulomak iz knjige „Putokaz za nebo za prave muškarce katolike” autora Randyja Haina. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje

O knjizi „Putokaz za nebo za prave muškarce katolike”

Svakoga sata svakoga dana stvaramo navike koje oblikuju naše ponašanje i o kojima ovisi gdje ćemo provesti vječnost. Jednom, kada ovozemaljski život završi, bit će prekasno mijenjati ih. Usred ludog ritma današnjice, pretrpanih rasporeda, svega onoga što tako lako odvlači pozornost, ova knjiga nudi provjerene „aplikacije” koje je Bog osmislio da bismo postali muškarcima kakvima on želi da budemo. Služite se njima! Vaša obitelj računa na vas.

„Ako već želimo biti buntovnici, pobunimo se onda protiv svijeta i hodimo putem u nebo koji vodi kroz Katoličku crkvu.” (Autor)

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh