Duhovnost

ČUTI BOGA U SNOVIMA Molila sam da budem utemeljena u Isusu a onda sam usnila zlatni Ferrari… Tumačenjem ovoga sna autorica knjige Kako čuti Boga u snovima - kako razumjeti jezik kojim nam Bog govori noću (u knjizi je protumačeno čak 60 snova) živo nam pokazuje kako razumjeti snove koje nam svima daje Gospodin!

 

Molila sam da budem uistinu utemeljena na Kristu – potpuno, u njemu (usp. Fil 3, 8 – 9). Razmatrala sam biblijski ulomak o tome i onda sam usnila san. Sanjala sam nov, sjajan Ferrari, zlatne boje. Vozila sam se u njemu i bilo je predivno! Bilo je to upravo ono što sam htjela.

„…noću u stupu od ognja”

Glavni osjećaj u tom snu bila je velika zahvalnost, a glavna tema vožnja u Ferrariju – boravljenje i kretanje u njemu. To me je podsjetilo na Djela 17, 28: „U njemu doista živimo, mičemo se i jesmo…“ Također me je podsjetilo na Izraelce kad su bili u pustinji: „Jahve je išao pred njima, danju u stupu od oblaka da im put pokazuje, a noću u stupu od ognja da im svijetli. Tako su mogli putovati i danju i noću.“ (Izl 13, 21) Zamisao je da se želimo kretati u Bogu, u njegovoj slavi.

Zašto je Bog uporabio zlatni Ferrari kao simbol sebe i svoje slave? Pa zlatna je vatrena boja, slična stupu od ognja. To je i nebeska boja (usp. Otk 21, 21).

A Ferrari su talijanska kola, zar ne? Definitivno nisu odavde – kao ni Božja slava. Ona silazi s neba i također nije odavde. Ferrari je egzotičan, a da ne velim da je i izuzetno snažan. I puno raskošniji i luksuzniji nego što je meni potrebno. Ali takav je Bog – uvijek daje puno više nego što sami tražimo i možemo zamisliti (usp. Ef 3, 20).

Moje su molitve uslišane – i to na način puno bolji i ekstravagantniji…

Poruka te noćne vizije potaknula me je da razmislim kako se ja to nalazim u Bogu i njegovoj slavi. On me pomiče. Moje su molitve uslišane – i to na način puno bolji i ekstravagantniji nego što sam očekivao. Taj Božji odgovor na moju molitvu proizveo je isti onakav osjećaj u mojem životu kakav sam imala u snu – veliku zahvalnost i izvanredan blagoslov. Prebivam u Kristu! A njemu je veoma lako da me pomiče i stavlja onamo gdje želi da budem.

Iz knjige Kako čuti Boga u snovima – kako razumjeti jezik kojim nam Bog govori noću autorâ dr. Marka Virklera i dr. Charity Virkler Kayembe, koja izlazi uskoro!

[POZIVAMO] Mali tečaj kršćanskog tumačenja snova u Zagrebu (27. i 28. studenog) i Puli (29. i 30. studenog)!

Voditelji tečaja autori su knjige „Kako čuti Boga u snovima”.
Tečaj organizira Ustanova Kristofori.

Mjesto i datum

Zagreb – Zagrebački velesajam, dvorana Brijuni: 27. i 28. studenog 2017., od 18,30 do 21,30 sati

Pula – Hosana Pula, Krležina 39: 29. i 30. studenog, od 18,30 do 21,30 sati

Teme predavanja na tečaju oba su dana iste.

Kotizacija (trošak prijevoza, hotela, dvorane, honorara, prijevoda) u Zagrebu iznosi 100 kn po danu. Zbog ograničenog broja mjesta u dvorani Brijuni (200), karte možete kupiti na našem web shopu, putem e-maila ([email protected]), te pozivom na broj mobitela: 095/206-5421 ili telefona: 048/210-104. U Puli će se sakupljati dobrovoljni prilog.

Vjerujemo da će ono što ćete čuti i naučiti na tečaju biti velik blagoslov, i vama, ali i onima kojima ćete imati priliku pomoći da razumiju svoje snove!

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh