Duhovnost

ZADNJE UKAZANJE U Fátimi POVEZANO JE S EUHARISTIJOM Pričesna molitva koju je anđeo naučio djecu u Fátimi Donosimo vam ulomak iz nove knjige 'Pastiri i anđeli iz Fátime', jedne od najboljih knjiga koja govori o iznimno važnim ukazanjima i porukama naše Gospe u Fátimi. Izmolite molitvu koju je anđeo naučio djecu tijekom zadnjeg Gosipna ukazanja u Fátimi.

Kao što smo već vidjeli, zadnje anđelovo ukazanje trima malenim pastirima bilo je usko povezano s euharistijom. Naime dok je troje djece bilo u špilji, gdje im se je već ranije ukazao anđeo, i dok su molili molitvu koju ih je naučio, anđeo im se ponovno ukazao. Svijetlio je više nego prije, bio je bijel poput snijega i u ruci je držao kalež, a iznad njega je bila hostija, iz koje su u kalež kapale kapljice krvi. Zatim je anđeo kleknuo pokraj djece, dok su kalež i hostija ostali čudesno visjeti u zraku obasjani zrakama svjetla i pozvao djecu da tri puta ponove molitvu:

Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, duboko ti se klanjam i prikazujem predragocjeno Tijelo, Krv, Dušu i Božanstvo Gospodina Isusa Krista,  prisutna u svim svetohraništima svijeta, kao zadovoljštinu za uvrede, svetogrđa i nemar kojima je on vrijeđan. I po neizmjernim zaslugama njegova Presvetog Srca i Bezgrešnog Srca Marijina molim za obraćenje jadnih grešnika.

Tad je anđeo ustao, uzeo kalež i dao Luciji pričest; a malenim rođacima dao je piti iz kaleža govoreći: Uzmite i pijte Tijelo i Krv Isusa Krista, kojeg su strahovito povrijedili nezahvalni ljudi. Prinosite zadovoljštinu za njihove grijehe i tješite svojeg Gospodina. Tad je ponovno kleknuo, ponovio tri puta istu molitvu i nestao.

Anđeo se više nije vraćao – njegova je zadaća bila ispunjena. Pripremio je djecu, osposobio ih je da budu otvoreni i spremni za buduća Marijina ukazanja. Troje malenih pastira moglo je bez straha prihvatiti Gospino ukazanje jer ih je anđeo pripremio: bili su otvoreni porukama i čudima, potpuno spremni prihvatiti ih kao i odrasli, kako se je kasnije i dogodilo.

Ulomak iz knjige „Pastiri i anđeli iz Fátime” autora Marcella Stanzionea. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Pastiri i anđeli iz Fátime“

„Postojanje je anđela čuvara sigurno, Bog ih je stvorio da mu služe, da ga slave i da ga ljube; kao što je sigurno da je Bog u svojoj velikoj dobroti i milosrđu svakomu od nas namijenio anđela koji nas vodi, pomaže nam i čuva.” (Sestra Lucija)

Kao što znamo Gospa se je u Fatimi 1917. godine ukazala šest puta. Malo tko zna da se je prije Marijinih ukazanja u Fatimi i anđeo ukazao šest puta. Kada je papa Ivan Pavao II. 2000. godine u Fatimi beatificirao dvoje malenih pastira, rekao je prekrasnu rečenicu: „Pastirići su bili dobro pripremljeni za susret s Gospom”. Pripremio ih je anđeo tijekom šest ukazanja. Anđelova su ukazanja temelj da bi se fatimske tajne bolje razumjele. (Autor, don Marcello Stanzione)

Pastiri i anđeli iz Fátime

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Najčitanije

Na vrh