Aktualnosti

ODLUKA PAKISTANSKIH BISKUPA ‘Godina Euharistije’ u Pakistanu: Dok zemlja prolazi kroz teška vremena, pogled je potrebno usmjeriti na Isusa koji daje život u punini „Dok naša zemlja prolazi kroz teška vremena, pozivamo sve ljude u Pakistanu da više žude za mirom, skladom, napretkom i prosperitetom naše drage zemlje“, izjavili su biskupi.

'Godina Euharistije' u Pakistanu: Dok zemlja prolazi kroz teška vremena, pogled je potrebno usmjeriti na Isusa koji daje život u punini

Foto: Shutterstock

 

Pakistanska biskupska konferencija navila je ‘Godinu Euharistije’, koja će započeti na svetkovinu Krista Kralja, 26. studenog ove godine, a završit će na isti blagdan sljedeće godine.

Usred brojnih društvenih problema s kojima su suočava pakistanski narod, ‘Godina Euharistije’ predstavlja vrijeme pogodno za „duhovni razvoj, nutarnju obnovu i dijeljenje Kristove ljubavi s cijelim čovječanstvom kroz predano služenje našoj zemlji“, izjavili su tamošnji biskupi za pakistanski Christian Post.

Pakistanski su biskupi dali izjavu tijekom drugog plenarnog zasjedanja, koje se održalo 9. i 10. studenog u Lahoreu (Pakistan). U svom se priopćenju biskupi žale na društvene probleme koji su posljedica korumpirane politike. Izrazili su nadu da će sljedeći izbori biti slobodni i pošteni, te da će „ojačati demokratski proces“.

„Dok naša zemlja prolazi kroz teška vremena, pozivamo sve ljude u Pakistanu da više žude za mirom, skladom, napretkom i prosperitetom naše drage zemlje. Moramo biti iskreni u našim odnosima i bez mrlja korupcije“, izjavili su biskupi.

Biskupi su također upozorili i na probleme u obrazovanju koje je potrebno riješiti, jer „zemlja nikada ne može napredovati bez odgovarajućeg obrazovnog sustava“, te su pozivali Vladu da poradi na sustavu koji promiče mir i vjerski sklad.

Izvor:  Catholic News Agency; Book.hr

Priredila i prevela Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh