Mladi

REZULTATI ISTRAŽIVANJA Zajednički život prije braka povećava vjerojatnost razvoda Mnogi stručnjaci smatraju da neozbiljan pristup obvezama i zajedničkom životu parovima šalje poruku da bi trebali razvesti čim se pojave poteškoće…

Zajednički život prije braka povećava vjerojatnost razvoda

Foto: Shutterstock

 

Ženidba je jedan od najvećih životnih odluka. Ženidba je cjeloživotna obveza, i zašto ne bi imali ‘pripremu’ prije službene odluke?

Više od 50% parova radi upravo to. Parovi sve češće žive zajedno prije braka,  čak i kršćani. Čini se kako je to zdravorazumski i logično. To snažan argument za one koji oklijevaju kod donošenja cjeloživotnih odluka. Znaju da je rastava bolna, i da vjenčanje ‘iz bajke’ u prepunoj crkvi ne garantira vječnu sreću. Ako vam je cilj imati stabilnu i lijepu vezu, zajednički život prije braka vjerojatno će narušiti dugotrajnu intimu, umjesto da ju poboljša.

Istraživanja ukazuju da zajednički život prije braka zapravo povećava vjerojatnost rastave. Mnogi stručnjaci smatraju da neozbiljan pristup obvezama i zajedničkom životu parovima šalje poruku da bi trebali  razvesti čim se pojave poteškoće. Vjernost bračnom savezu sklopljenom pred Bogom utječe na vašu odluku da se izborite za svoju vezu unatoč poteškoćama.

Izvor: Novizivot.net(Today’s Christian Woman);Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh