Aktualnosti

NAJGORA MASOVNA PUCNJAVA U POVIJESTI TEKSASA Predsjednik Trump nakon teksaškog masakra: ‘Srce nam je slomljeno, u suzama i boli budimo jaki…’ Pucnjava se dogodila na osmu obljetnicu pokolja u vojnoj bazi Fort Hoodu u Teksasu (5. studenog 2009.), kada je vojni psihijatar Nidal Hasan ubio 13 osoba.

Foto: Shutterstock

 

Nakon pucnjave u baptističkoj crkvi u Sutherland Springsu, u Teksasu, guverner te američke savezne države rekao je da je 26-ero mrtvih, a predsjednik Donald Trump osudio je iz Japana strašan zločin.

‘Najgora masovna pucnjava u povijesti SAD-a’

„U ovom trenutku izgubljeno je 26 života. Ne znamo hoće li taj broj rasti”, rekao je guverner Teksasa Greg Abbott na tiskovnoj konferenciji, govoreći o „najgoroj masovnoj pucnjavi u povijesti” njegove države. Dvadesetak je osoba ranjeno. Žrtve su stare od 5 do 72 godine. Među njima je i 14-godišnja kći pastora te crkve, rekao je potonji za televizijsku mrežu ABC News. Pastor nije bio u crkvi u vrijeme napada.

Predsjednik Trump je u Japanu, drugog dana azijske turneje, osudio ‘strašan’ pokolj:

„Srce nam je slomljeno. U suzama i boli, budimo jaki. Taj sotonski čin izveden je dok su žrtve i njihove obitelji bile u svojoj crkvi”, rekao je.

Napadač je nosio jurišnu pušku i neprobojan prsluk, rekao je načelnik teksaške policije Martin Freeman. Patrick Kelley uspio je pobjeći, ali je poslije pronađen mrtav u svom automobilu. Ne zna se je li se ubio ili je netko pucao u njega. Pucnjava se dogodila na osmu obljetnicu pokolja u vojnoj bazi Fort Hoodu u Teksasu (5. studenog 2009.), kada je vojni psihijatar Nidal Hasan ubio 13 osoba, za što je osuđen na smrtnu kaznu koju još čeka.

Rasprava o zakonu o nošenju oružja

U Sjedinjenim Državama svake godine od vatrenog oružja pogiba više od 33 tisuće ljudi, među kojima 22 tisuće dignu ruku na sebe, pokazuju nedavna istraživanja. Rasprava o zakonu o nošenju oružja, iznimno pomirljiva, povede se nakon svake veće pucnjave. Unatoč tomu, malo je konkretnih mjera za suzbijanje takvih pojava.

Sjetimo se stradalih u svojim molitvama.

Izvor:  Narod.hr; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh