Razno

IMATE LI IH? // Tri katoličke aplikacije za mobitel Jeste li znali da možete moliti časoslov ili se pripremiti za ispovijed s nekoliko klikova na svome mobitelu?

Tri katoličke aplikacije za mobitel

Foto: Shutterstock

 

Sljedeći put kada uđete u crkvu ili kapelu i naiđete na nekoga kako gleda u svoj mobitel umjesto, recimo, u kip Blažene Djevice Marije, nemojte prebrzo donositi zaključke. Postoji velika vjerojatnost da osoba nije na Facebooku i da se ne igra s novim Snapchat filterima, nego da moli časoslov, krunicu ili čita Sveto pismo. U današnje vrijeme postoji bezbroj aplikacija koje vjernicima pomažu moliti.

Nova Eva – oruđe nove evangelizacije

Na ovoj aplikaciji, na hrvatskom jeziku, možete pronaći molitvenik, brevijar, misna čitanja, nedjeljne propovijedi, izreke svetaca i još mnoge stvari koje mogu obogatiti vaš duhovni život.

Pope App

Osim što Papa ima svoj profil na Twitteru, on ima i svoju vlastitu aplikaciju. Pope App  aplikacija je koja sve vijesti vezane s Papom dostavlja izravno na vaš mobitel izravno s www.news.va.

Mea Culpa

Ova aplikacija pomoći će vam da se pripremite za ispovijed, tako što će vas provesti kroz ispit savjesti. Nakon što ste se ispovjedili, na aplikaciji možete izbrisati popis svojih grijeha i vidjeti datum svoje zadnje ispovijedi. Također, možete namjestiti alarm koji vas podsjeća na dnevni ispit savjesti što je veoma korisno. Zasad je ova aplikacija dostupna jedino za IOS operativne sustave.

Izvor:  Laudato.hr (Aleteia)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh