Duhovnost

MOLIMO PONOVNO ZAJEDNO ILI OSOBNO // Prisjetimo se drage molitve kojom zazivamo prisutnost neba u našim zemaljskim prilikama! „Moleći Anđeo Gospodnji možemo Gospodinu preporučiti svoje nakane: za domovinu i Crkvu, za svoje obitelji, za život nerođene djece, za mlade, zaručnike, supružnike, za stare i nemoćne, za posebne stvarnosti našeg života (bolesti, križeve, oslobođenje od ovisnosti itd.), za sebe same…”

Foto: Pixabay

 

Anđeo Gospodnji

Nekad su vjernici katolici vrlo savjesno i redovito triput „pozdravljali Gospu” molitvom Anđeo Gospodnji. Zastali bi u svojim poslovima, skinuli kapu, čak i pokleknuli…

U svakomu gradu i selu, gdje god postoji crkva ili kapela, ujutro, u podne i u večernjim satima odzvanja zvuk zvona na Anđeosko pozdravljenje.

To nas zvono i danas poziva na molitvu!

Kako bi bilo dobro da taj stari običaj ponovno zaživi!

To zvono podsjeća vjernika da se tijekom dana okrene k Bogu, zahvali, zamoli, pokloni se u duhu, otrgne se na trenutak ovozemaljskoj žurbi i aktivnosti.

Kako bi bilo dobro i korisno, Bogu ugodno i duši milosno da taj stari običaj ponovno zaživi u našim sredinama!

Koliko bi blagoslova po rukama naše Nebeske Majke Marije sišlo na nas da molimo onako kako su nam naši predci ostavili u baštinu!

Moleći Anđeo Gospodnji možemo Gospodinu preporučiti svoje nakane: za domovinu i Crkvu, za svoje obitelji, za život nerođene djece, za mlade, zaručnike, supružnike, za stare i nemoćne, za posebne stvarnosti našeg života (bolesti, križeve, oslobođenje od ovisnosti itd.), za sebe same…

Tu molitvu možemo moliti i kao izraz zadovoljštine za grijehe.

Okrećemo srca prema Bogu, zahvalni za dar Isusa Krista, Spasitelja, i za sve ono što smo u Isusu dobili za ovaj svijet i za vječnost.

Tom molitvom zazivamo prisutnost neba u našim zemaljskim prilikama

Tom jednostavnom, a tako lijepom molitvom iz kršćanske predaje u svakom dijelu dana zazivamo prisutnost neba u našim zemaljskim prilikama.

Ta nas molitva uvodi u duhovnu stvarnost, podsjeća na velike istine katoličkog vjeroispovijedanja.

Tom molitvom podsjećamo se i zahvaljujemo Gospodinu na najvećem događaju u povijesti čovječanstva – na utjelovljenju Sina Božjega, začetom pod srcem Blažene Djevice Marije.

To je najbolja pro-life molitva, utemeljena na Svetom pismu; omiljena molitva svetaca i Božjih ugodnika tijekom stoljeća…

MOLIMO I MI SRCEM I USNAMA

Anđeo Gospodnji navijestio Mariji
– i ona je začela po Duhu Svetomu.

Zdravo, Marijo…

Evo službenice Gospodnje
– neka mi bude po riječi tvojoj.

Zdravo, Marijo…

I Riječ je tijelom postala
– i prebivala među nama.

Zdravo, Marijo…

Moli za nas, sveta Bogorodice
– da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se:

Milost svoju, molimo te, Gospodine, ulij u duše naše, da mi, koji smo po anđelovu navještenju spoznali utjelovljenje Krista, Sina tvoga, po muci njegovoj i križu k slavi uskrsnuća privedeni budemo. Po istom Kristu Gospodinu našem.
Amen.

Slava Ocu…

Svim vjernim mrtvima
– pokoj vječni daruj, Gospodine,
i svjetlost vječna svjetlila njima
– počivali u miru.
Amen.

Naučimo i druge tu kratku, a tako duboku molitvu!

Ovom pobožnošću u spomen utjelovljenja Gospodina Isusa Krista pozdravljamo s arkanđelom Gabrijelom Djevicu Mariju, dajući slavu Bogu i moleći za žive i pokojne. Koristimo i pozdrav Marijine rođakinje Elizabete, iz dobro poznata susreta tih dviju trudnica, kako nam opisuje evanđelje. Naučimo i druge tu kratku, a tako duboku molitvu!

Odgovara: Svjetski fatimski apostolat. Narudžba letaka, upis u apostolat, obavijesti o molitvenim susretima, mogućnost primanja Fatimske Gospe – hodočasnice: [email protected]

U suradnji: Pavlinski samostan Svetice kod Ozlja

Najčitanije

Na vrh