Aktualnosti

„HVALJEN BUDI, MOJ GOSPODINE” // Uskoro počinju nove e-duhovne vježbe uz blagdan sv. Franje Asiškog – prijavite se! E-duhovne vježbe uoči blagdana svetog Franje Asiškog priredila je s. M. Tarzicija Čičmak, poglavarica samostana klarisa u Zagrebu.

Nakon korizmenih, duhovskih i marijanskih e-duhovnih vježbi, na redu su e-duhovne vježbe uoči blagdana svetog Franje Asiškog 4. listopada, naziva Hvaljen budi, moj Gospodine.

E-duhovne vježbe uoči blagdana svetog Franje Asiškog priredila je s.  M. Tarzicija Čičmak, poglavarica samostana klarisa u Zagrebu, za razliku od prethodnih koje su pripremali braća franjevci.

s. M. Tarzicija Čičmak

Voditeljica duhovnih vježbi s. M. Tarzicija Čičmak

O životu s. M. Tarzicije Čičmak

Sestra M. Tarzicija Čičmak pripada Redu siromašnih sestara sv. Klare u Zagrebu. Rođena u Mariji Bistrici 26. veljače 1970. godine. Nakon završene osnovne škole, upisala je srednju školu kulturno-umjetničkoga smjera, koju je pohađala u Osijeku kao aspirantica sestara milosrdnica. Maturirala je 1989. godine. U ljetu 1989. godine stupila je u kandidaturu u kuću maticu sestara milosrdnica u Zagrebu, s uvjerenjem da je ipak to njezin poziv, no tijekom te godine formacije postala je sigurna u svoj poziv klarise.

U samostan sestara klarisa u Zagrebu ušla je 13. srpnja 1990., a godinu dana poslije ušla je u novicijat i dobila ime Marija Tarzicija. Privremene zavjete položila je 11. kolovoza 1993., a svečane zavjete istoga datuma 1996. godine. Dvije godine kasnije povjerena joj je služba pomoćne učiteljice novakinja, a od 2000. do 2003. učiteljice novakinja. U više navrata bila je savjetnica u samostanskoj upravi. Od 25. travnja 2012. obnaša službu opatice samostana sv. Klare u Zagrebu.[1]

Prijave

Pozivamo i vas da se prijavite i sudjelujete u novim e-duhovnim vježbama, koje nam mogu pomoći u našem nastojanju da živimo pobožno i sveto, poput sv. Franje Asiškog. J Prijave traju do 23. rujna.

Prijaviti se možete OVDJE.

Hvaljen budi, moj Gospodine! 🙂

Najčitanije

Na vrh