Aktualnosti

SNAGA KRIŽA // „Put svetosti prolazi kroz križ“, poručio je papa Franjo uz današnji blagdan „Noseći s Kristom svoje svakodnevne križeve i teškoće, naučimo od Njega biti sposobni shvatiti i prihvatiti Božju volju“, rekao je Papa.

Foto: Pixabay

 

Na jučerašnjoj audijenciji, sveti je Otac podsjetio da Crkva 14. rujna slavi blagdan Uzvišenja svetoga Križa. „Mislite na to“, rekao je Papa, „da je po Kristovu Križu zlo poraženo, smrt pobijeđena, darovan nam je život i vraćena nada. Znajte uvijek otkriti i prihvatiti tu poruku Isusova Križa, poruku ljubavi spasenja“.

„Neka Križ za nas bude izvor pročišćenja, života i snage u duhu“

„Taj nas blagdan podsjeća da put svetosti prolazi kroz Križ“, dodao je papa Franjo te je napomenuo da s tog stajališta valja gledati svako trpljenje: bolest, nepravde, siromaštvo i neuspjehe. „Neka Križ za nas bude izvor pročišćenja, života i snage u duhu. Noseći s Kristom svoje svakodnevne križeve i teškoće, naučimo od Njega biti sposobni shvatiti i prihvatiti Božju volju“.

Poruke ohrabrenja

Obrativši se potom posebno mladima, bolesnima i mladencima, Papa je mlade potaknuo da osnaže razgovor s Bogom, šireći Njegovo svjetlo i Njegov mir. Bolesnima je rekao da pronađu utjehu u Križu Gospodina Isusa koji nastavlja svoje otkupljujuće djelo u životu svakog čovjeka; a mlade bračne parove je potaknuo da nastoje održati stalnim odnos s raspetim Kristom, kako bi njihova ljubav bila sve istinskija, plodnija i trajnija.

Izvor:  Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh