Duhovnost

PRODUBITE SVOJU VJERU

PRIJEDLOG ZA GLEDANJE 4 kršćanska filma sa snažnim porukama Filmovi su prožeti kršćanskim porukama i odlična su prilika za rast u duhovnom životu

Preporučamo: Pet kršćanskih filmova sa snažnim porukama

Foto: Screenshot

Radnja filma odvija se u Jeruzalemu, a film prati rimskog vojnika kojemu je Poncije Pilat naredio da otkrije Isusovo nestalo tijelo. Kako ga potraga vodi velikim labirintom intrige i dovodi na put Isusovih učenika, istina iza Mesijina nestanka pokazuje se još fantastičnijom nego li se moglo zamisliti. Uskrsnuće je film u kojemu se razmišljanje proteže izvan naših okvira, a rezultat je takvog načina razmišljanja zadivljujući, novi pogled na vrlo poznato biblijsko poglavlje.

Iako su mnogi bili skeptični po pitanju ovog „teatralnog iskustva vjere“ film Hillsong: Let Hope Rise nadmašio je sva očekivanja. Ovaj iznimno osmišljen dokumentarac prati članove Hillsong Uniteda u vrijeme njihova iznenadnog prelaska na bavljenje kršćanskom glazbom. Ono što ovaj film čini posebno emocionalnim, iskrenost je s kojom njegovi akteri pristupaju Bogu. Unatoč velikom uspjehu, svaki član shvaća da taj posao ne radi zbog slave. Na kraju, oni su samo grupa običnih ljudi koji žele služiti Bogu, a to je sve što je potrebno.

Izravan, brutalan, ali i iznimno emocionalan, film Greben spašenih zaista zaslužuje sve pohvale. Film donosi priču o Desmondu Dossu i njegovom sudjelovanju u američkoj vojsci,  gdje radi kao bolničar na terenu tijekom Drugog svjetskog rata; posebno je zanimljivo da Doss nije htio nositi oružje sa sobom. Njegova su kršćanska uvjerenja uvelike testirana, prvo u strahotama kampa za trening, a nakon toga u vatri rata. Iako je ponekad vrlo teško gledati prizore krvavih sukoba, Greben spašenih izaziva gledatelje da se pitaju što zapravo vjeruju, i što su spremni žrtvovati za Krista.

Film donosi priču o Phioni, djevojci iz Ugande, koja saznaje da ima talent za igranje šaha. Svladavši brojne izazove, uz pomoć obitelji i bliskih prijatelja, Phiona postaje herojem u očima svojih sunarodnjaka i inspiracijom svima koji se suočavaju s velikim iskušenjima u svome životu. Iako kršćanstvo nije eksplicitno zastupljeno u filmu, kršćanski se duh itekako se osjeti. Na mnoge načine ovaj film predstavlja ljudsku borbu za pronalazak Boga u teškim trenucima života.

Izvor: Novi život

Najčitanije

Na vrh