Brak i odnosi

BRAK I LJUBAV // Molitva muškarca za suprugu

Molitva muškarca za suprugu

Foto: Shutterstock

 

„Svim srcem te molim, neka naš brak bude prekrasna oaza koja nikada neće presušiti, nego će donositi sve ljepše plodove…“

Gospodine,

stvorio si me kao muškarca. U ovom svijetu prepunom tame, pozivaš me da ne živim kao ‘besramni grabežljivac’, koji će ugrožavati druge ili kao ‘plašljivi beskičmenjak’, koji nema čvrste moralne principe, nego kao ‘hrabri vitez’ koji će se boriti za dobro i pomoći onima kojima je to potrebno.

Također, stvorio si me kao onoga koja želi primati i davati ljubav. U dubini mog bića ugradio si mi želju, da na poseban način budem sigurna luka i hodajuće srce jednoj osobi koja će mi biti najbliža osoba u mom životu – mojoj ženi.

Želim pomoći (ime djevojke) da bude živa, zdrava, sveta i neporočna. Daj joj milost i snage da ispuni sve svoje zadatke i da uza sve to može imati vremena za Tebe i za sebe.

Molim te, daj da ona i ja budemo muž i žena te da svaki dan rastemo sve više u povjerenju, vjernosti, razumijevanju, izgradnji te u uzajamnoj ljubavi. Daj da se ljubimo kao što Ti nas ljubiš te da svaki dan budemo sve bliži Tebi, jer ćemo onda tako biti sve bliži jedno drugomu.

Svim srcem te molim, neka naš brak bude prekrasna oaza koja nikada neće presušiti, nego će donositi sve ljepše plodove i biti snažna utvrda, koja nikada neće biti uništena. Daj da budemo u potpunosti otvoreni milostima koje nam daruješ kroz sakrament braka i daj da ga stalno obnavljamo.

Neka nam svaki dan bude priprava za konačni susret s Tobom u tvom Vječnom Kraljevstvu, gdje ćemo Tebe, zajedno s Marijom i Josipom, vječno slaviti i hvaliti za sve što si nam darovao!

Oče sveti, hvala Ti što si me uslišao! Ja znam da me Ti svagda uslišavaš. Sve Ti to, Oče, zahvaljujem u imenu Isusovu, Sinu Tvome, Kristu Gospodinu Našemu.

Amen.

Autor: Jakov Bušić (Laudato.hr)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh