Osobni razvoj

SLIJEDITI KRISTOV PRIMJER

Što kada nestanu osjećaji u braku ili u vezi Ako su osjećaji u vašem braku nestali i ako se pitate  je li moguće obnoviti ljubav, probajte s ovim praktičnim savjetima.

Što kada nestanu osjećaji u braku ili u vezi

Foto: Shutterstock

 

  1. Ne temeljite svoj brak na osjećajima. Pitajte se jeste li predani jedno drugome i koliko ste spremni raditi na poboljšanju vašeg braka. On može biti obnovljen ako vi to želite. Osjetljiv duh, pozitivan stav, srce koje se dade poučiti, bitni su za obnovu braka.
  2. Naglašavajte promjene u ponašanju koje vi ili vaš bračni partner trebate učiniti, više nego li osjećaje koji su nestali. Dobri osjećaji slijede dobro ponašanje. Usmjerite pažnju na ono što je pozitivno u vašem braku.
  3. Možda je vaš suprug dobar otac, brine se za obitelj, stabilna je i dobra karaktera. Vaša je supruga možda dobra majka i domaćica. Što to znači za vas? Zapamtite, bez obzira za koga se udali, romantični će osjećaji jednom nestati i morat će biti nadomješteni trajnim vrijednostima.
  4. Ako vaš bračni partner ne želi razgovarati o vašem nezadovoljstvu brakom, napišite mu/joj pismo, e-mail ili poruku, i detaljnije opišite vaše osjećaje. Tražite pismeni odgovor. Možda ćete ustanoviti da je to ‘probilo led’ i otvorilo put ka novim pismima ili razgovorima.

Neki ljudi mogu reći ‘volim te’, ali nisu u stanju to i pokazati. Drugi pokazuju ljubav, ali riječi ne dolaze. Neki opet svoju ljubav iskazuju darovima. Krist nam je dao savršen primjer. Njegova je ljubav izražena u njegovoj Riječi, u uzvišenom činu smrti za nas i u daru vječnog života. Postajući sličnima Kristu, dobivamo mogućnost da svoju ljubav prema drugima izražavamo potpunije.

Autorica: Sara Šenk (Novizivot.net)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh