Vijesti

HUMANOST NA DJELU // Mladi Argentinac volontirao u Caritasu Dubrovačke biskupije

Mladi Argentinac volontirao u Caritasu Dubrovačke biskupije

Foto: Shutterstock

 

Tridesetdvogodišnji psiholog Leandro Javiero Loruss iz Argentine, odlučio je dati dio svoga vremena bližnjemu i uključiti se u humanitarni rad…

Turisti često na svojim putovanjima ispunjavaju i neke svoje neispunjene želje. Tako je i mladi Argentinac, koji je proteklog tjedna došao u Dubrovnik na par dana, odvojio nekoliko sati i proveo ih volontirajući u Caritasu Dubrovačke biskupije. Riječ je o tridesetdvogodišnjem psihologu Leandru Javieru Lorussu, koji je nakon kongresa u španjolskoj Sevilli nastavio svoj odmor putujući Mediteranom.

Majčin primjer

„Htio sam na odmoru činiti ono što ne stižem u svakodnevnom životu, dati dio svog slobodnog vremena čineći dobro bližnjem. A kako moja majka volontira u Caritasu pri katedralnoj crkvi u gradu Mar del Plata, logičan mi je izbor bio potražiti Caritas u Dubrovniku“, kazao je Leandro.

„Providnosti ususret“

S obzirom na to da je psihologija njegova struka izrazio je također želju vidjeti i upoznati se s djelovanjem i programima Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije. To je učinila voditeljica savjetovališta Kristina Rožić te mu za sjećanje poklonila knjigu Providnosti ususret u izdanju Obiteljskog savjetovališta.

Izvor:  Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh