Roditelji i djeca

ISKUSTVO JEDNE MAME

‘Mama, ti mene ne pitaš zašto sam ja danas na misi?’ „Nakon što je moja najmlađa kći primila prvu svetu pričest, poticala sam ju da nastavi redovito ići na misu. Međutim, moj je suprug govorio: 'Što ju tjeraš na misu? Nitko od djece i mladih ne ide...' I zato je moje poticanje davalo malo ploda. Bilo mi je teško i nisam više ništa govorila...”

Mama, ti mene ne pitaš zašto sam ja danas na misi

Foto: Shutterstock

 

„Što ju tjeraš na misu? Nitko od djece i mladih ne ide…”

Nakon što je moja najmlađa kći primila prvu svetu pričest, poticala sam ju da nastavi redovito ići na misu. Međutim, moj je suprug govorio: „Što ju tjeraš na misu? Nitko od djece i mladih ne ide…” I zato je moje poticanje davalo malo ploda. Bilo mi je teško i nisam više ništa govorila.

Zatim je primila i svetu krizmu, a onda opet nije odlazila na misu. Nisam smjela ništa govoriti ni tada, jer bi svaki put izbila svađa. Samo sam molila. Prije njezine svete krizme postila sam i molila se Duhu Svetom i molila devetnice. Vrijeme je prolazilo i napokon su se pokazali plodovi.

Šutjela sam i zahvaljivala Isusu…

Prije otprilike četiri godine počela je sa mnom ići na misu svake prve nedjelje u mjesecu a nakon izvjesnog vremena i svake nedjelje. Jedne mi je nedjelje rekla: „Mama, ti mene ne pitaš zašto sam ja danas na misi?” Šutjela sam i zahvaljivala Isusu a ona je nastavila: „Odlučila sam ići na misu svake nedjelje…”

I zbilja od te su njezine odluke prošle otprilike tri godine i ona nije propustila ni jednu misu. Ide redovito na svetu ispovijed i kad se u blizini održava duhovna obnova, ona to ne propušta ni slučajno. Pročitala je Bibliju i čita je ponovno te kaže: „Čini mi se da je sad malo bolje razumijem”. Kroz Bibliju je došla do spoznaje o važnosti davanja desetine, pa je počela od svoje učeničke plaće odvajati toliko za potrebne, a to je nastavila raditi i kad se je zaposlila. Ima i kumče u Africi. Sada joj je 21 godina…

Hvala Ti i slava, Isuse, hvala Ti i slava, Duše Sveti, za uslišane molitve!

*

Dragi roditelji, manje vremena provodimo na Internetu i priključimo se na božanski Internet – Silu Duha Svetoga. Uzmimo moćno oružje u ruke (krunicu) i molimo za svoju djecu, sa srcem, prepustimo ih Majci Božjoj i ne prisiljavajmo ih da budu liječnici, odvjetnici. Naše društvo treba pekara, postolara, krojača i posebno dobrih i poštenih ljudi. Polako ih usmjeravajmo i ubrzo će se vidjeti plodovi.

 

Najčitanije

Na vrh