Duhovnost

PIŠE DON DAMIR STOJIĆ
Bejzbol i sveta Misa

Bejzbol i sveta Misa
Bejzbol i sveta Misa

„Naravno, nakon pola sata, već mi je bilo dosadno. Zaboravio sam pravila i smisao igre…”

Nedavno sam se vratio iz Kanade. Tri tjedna sam bio doma. Imao sam priliku ići na utakmicu bejzbola – Blue Jays (Toronto) protiv Red Soxa (Boston). Nažalost, Boston je pobijedio.

„Nakon pola sata, već mi je bilo dosadno…”

Dok sam živio u Kanadi, osamdesetih i devedesetih godina, redovito sam pratio bejzbol. Dugo nisam bio na utakmici, više od 25 godina, tako da sam zaboravio smisao i pravila igre. Prosječna utakmica traje tri sata. Naravno, nakon pola sata, već mi je bilo dosadno. Nisam razumio što se događa. Ljudi oko mene gledali su i uživali. Moja dva nećaka, Filip i Niko, također su uživali.

„Sveta je Misa zanimljiva ako razumiješ njen smisao i značenje”

Zaboravio sam pravila i smisao igre. Dok sam se prisjećao pravila i smisla igre, postalo mi je zanimljivije. Bejzbol je najzanimljivija igra na svijetu upravo zbog pravila. Tako je i sa svetom Misom. Mnogima traje predugo i dosadno im je. To je zato jer ne razumiju smisao i ne znaju ‘pravila’. Sveta je Misa zanimljiva ako razumiješ njen smisao i značenje.

Zapravo, kad shvatiš što je sveta Misa i što se događa za vrijeme nje, shvatit ćeš da je to najzanimljiviji čin i događaj na svijetu.

Don Damir Stojić

Autor: don Damir Stojić

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

O autoru / izvoru

mm

Priredila Gabriela Jurković

Rođena sam 29. svibnja 1995. godine u Vinkovcima. Uz roditelje, imam mlađeg brata i mlađu sestru. Trenutno studiram hrvatski jezik i književnost i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Osijeku.
Urednica sam bloga Putem Ljubavi. 2016. godine dobila sam posebnu nagradu Hrvatskog društva katoličkih novinara za mlade novinare.
Najdraži joj je citat: „Ljubav mi je sve objasnila, Ljubav sve riješila – stoga obožavam tu Ljubav, ma gdje da prebiva.” (sv. Ivan Pavao II.)

Izdvojeno

PRELISTAJ BOOK

Ponuda

1.83882188797