Brak i odnosi

KORISNI SAVJETI ZA SAMCE

Pet stvari koje bih volio da sam znao prije braka Kada smo se Merry i ja pripremali za brak, išli smo na savjetovanje i dobili mnoštvo dobrih savjeta. Ali postoje neke važne stvari koje nismo u potpunosti razumjeli. Dakle, da razgovaram s parom koji se sprema vjenčati, evo što bih im rekao o onome što bih volio da sam znao prije braka...

Pet stvari koje bih volio da sam znao prije braka

Foto: Shutterstock

 

Brak se ne vrti oko tebe

Nije najvažnija tvoja sreća i samo-ispunjenje. Tu se ne radi o ispunjavanju tvojih potreba. Radi se o zajedničkom hodu kroz život, služenju Bogu i jedno drugome. Radi se o osnivanju obitelji. Radi se o predanju vlastitog života drugoj osobi, premda ćete za deset, dvadeset ili trideset godina biti sasvim drukčiji ljudi no što ste danas.

Naučit ćete bolnu lekciju – oboje ste jako sebični

To je možda teško shvatiti tijekom sretnih dana zaruka, kada je sve u nekoj ‘izmaglici’, ali je istina i mnogi parovi budu šokirani time tijekom prve godine braka. Važno je znati da ćete doći do tog otkrivenja sebičnosti, jer se tada možete prilagoditi i bit će vam puno lakše.

Osoba koju najviše volite također je osoba koja vas može najviše povrijediti

To je rizik i bol koju donosi brak. A ljepota braka je u tome da radite na svojoj boli i povredi i u zajedničkom rješavanju sukoba i problema.

Ne možete uspjeti sami

Očito je da je brak težak – samo pogledajte koliki brakovi završavaju razvodom. Zato je ključno da u središte svojih života i braka stavite Boga koji je stvorio brak. Morate se oslanjati na Boga da vam da snagu, ljubav, mudrost i izdržljivost, kako bi vaš brak trajao cijeli život.

Nemojte nikada prestati uživati jedno u drugome

Nemojte nikada zaboraviti da je brak predivan dar u kojem trebamo uživati. U Propovjedniku (9,9) piše: „Uživaj život sa ženom koju ljubiš, u sve dane ništavog života svoga, što ti ga Bog daje pod suncem, jer je to dio tvoj u životu u sve dane ništavog života tvoga i u trudu, kojim se mučiš pod suncem.“.

Izvor:  Novizivot.net (Obiteljskiživot.com)

Kako se pripremiti za brak i pronaći ljubav svoga života, čitajte u novoj knjizi Tri koraka do prave ljubavi autorice Debre Fileta.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

„Ova knjiga će vam reći puno toga o vama. Reći će vam zašto ulazite u veze iz kojih izlazite povrijeđeni i zašto je toliko važno, prije negoli pronađete onu savršenu osobu za sebe, pronaći savršenu sebe…“
Emina Dabo Hunjak, Chance For Walk

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh