Duhovnost

VJERA I POVJERENJE

Sve što nam nebeski Otac daje ili dopušta u životu ima dublji smisao i značenje Otac nas može spasiti samo ako mu damo ruku, i srce, u našoj vjeri i potpunom predanju

Foto: Pixabay

 

Koliko drame, koliko duševne patnje i boli samo zato što nemamo povjerenja u svoga nebeskog Oca…

Želimo kontrolu i sigurnost života u svojim rukama, a nemoćni smo u tome i sve nam se urušava, gubimo sebe i sve oko sebe. Padamo u strah i žalost.

„Predajmo svoj život u Očeve ruke i prepustimo se Njegovoj volji kao malo dijete”

Ne možemo sami, a Bogu ne dopuštamo da nas nosi. Proživljavamo smrtnu bol i tjeskobu. A kada bismo svoj život s povjerenjem predali svemoćnom Ocu, jedinom Gospodaru našega života, kojem jedino pripada, doživjeli bismo čudesan spokoj u Njegovu zagrljaju.

Predajmo svoj život u Očeve ruke i prepustimo se Njegovoj volji kao malo dijete. Zatvorimo svoje oči u Njegovu zagrljaju, ne gledajmo strašne valove života, osluškujmo samo Njegovo srce što za nas kuca, On će nas prenijeti na drugu stranu preko bujice života.

„Otac nas može spasiti samo ako mu damo ruku, i srce, u našoj vjeri i potpunom predanju”

Ako se i dalje trzamo i opiremo, mogli bismo se istrgnuti iz Njegovih ruku i strovaliti u provaliju. Tako bismo mogli pokvariti Očev plan koji je za nas savršen, a koji nam je sada skriven u oluji sumnje i nevjere, vrtlogu misli i osjećaja. Otac nas može spasiti samo ako mu damo ruku, i srce, u našoj vjeri i potpunom predanju.

Sve što nam Otac daje ili dopušta u našem životu ima duboki smisao i značenje za našu vječnu sreću. Dopustimo da se izvrši Očev plan. Neka budu Njegova volja i radost u našim srcima.

Autor: Miljenko Grubeša  (Novizivot.net

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh