Duhovnost

MOLITVA OTKLINJANJA
Aleteia: Molitva oslobođenja za obitelj
„Neka sve zlo odstupi s ovog mjesta, odmah sada, u ime Isusa Krista!”

Aleteia: Molitva oslobođenja za obitelj
Aleteia: Molitva oslobođenja za obitelj

Za razliku od obreda blagoslova doma koji vrši svećenik kad dolazi u obitelj, ova je molitva predviđena da se moli zajednički u obitelji, kad svećenik nije nazočan, a također može biti veoma djelotvorna.

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Oče, koji si beskrajno dobar, posvećujem ti ovo mjesto u kojem živim sa svojom obitelji, svoj dom.

Mnogi su domovi postali mjesta razdora, svađa oko nasljedstva ili financijskih dugova, mjesta tuge i patnje. Neki su ranjeni raznim neurednostima, kao što su nevjera, zatim mržnja, osveta, pornografija, sebičnost, nepravednost, krađa, trgovina drogom, nepoštovanje, teška bolest, psihološki poremećaj, agresivnost, smrt i pobačaj.

Neki su domovi izgrađeni na mjestima koja su bila predmet pravnog spora i nepošteno stečen posjed, kao i nepravedno naslijeđena, što može biti uzrok smrti, nesreće, nasilja i agresivnosti.

Gospodine, molim te da nas blagosloviš i otkloniš sve to zlo od nas!

Znam da Neprijatelj koristi te situacije da bi se nastanio u njima, ali znam i to da ti imaš moć otjerati sve zlo s ovog mjesta. Stoga te molim da otjeraš Đavla i ne daš mu se ikada više vrati u ovu kuću.

Danas odlučujem posvetiti ovaj dom tebi. Molim te da, kao što si ušao u kuću mladenaca u Kani Galilejskoj i izveo ondje svoje prvo čudo, danas uđeš u moju kuću i otjeraš sve zlo koje se je možda u njemu nastanilo.

Molim te, Gospodine Isuse, da svojom moći sada otjeraš sve zlo!

Neka sve zlo ode s ovog mjesta, odmah sada, u ime Isusovo, i neka se nikada više ne vrati, jer ova kuća sada pripada Bogu i njemu je posvećena.

Gospodine, molim te da otkloniš s ovog mjesta sve sukobe među braćom, sve borbe, svako nepoštovanje i svako nasilje između roditelja i djece, među supružnicima koji ovdje žive i među svima koji u njemu žive, kao i kod susjeda.

Neka Božji anđeli obitavaju u ovom domu. Neka se nastane u svakoj sobi, kupaonici, kuhinji, hodnicima i u dvorištu. Neka naš dom bude utvrda koju čuvaju Božji anđeli, tako da cijela naša obitelj bude ustrajna u molitvi i ostane vjerna u Božjoj ljubavi, i neka mir i spokoj prebivaju u njemu.

Hvala ti, Gospodine, što uslišuješ moje molitve. Dopusti nam da ti služimo svakog dana i neka tvoj blagoslov ostane na nama. Sada znaš, Gospodine, da ovaj dom pripada tebi. Ostani s nama, Gospodine! Amen.

Nakon molitve izmolite Oče naš i blagoslovite svetom vodom sve prostorije.

Izvor: Aleteia.org (preneseno s dopuštenjem); Book.hr

Autor: o. Vagner Baia, član Međunarodnog udruženja egzorcistâ

Preveo Josip Sinjeri

O autoru / izvoru

mm

Aleteia

Aleteia (Aleteia.org) jest internetska publikacija koja izlazi na sedam jezika (engleski, francuski, portugalski, španjolski, talijanski, arapski i poljski).
Stranica Aleteia.org nudi kršćansku viziju svijeta i vjerski sadržaj koji je neovisan od ideoloških utjecaja. Također objavljuje specijalizirana digitalna izdanja, uključujući i jedno za žensku publiku, naslovljeno For her (eng. Za nju). Dostiže više od devet milijuna posjetitelja mjesečno.

Naša priča

Od početka objavljivanja, 2013. godine, inicijativu podupire Zaklada za medijsku evangelizaciju (FEM), koja je osnovana u Rimu 2011., s ciljem promidžbe nazočnosti Crkve u medijima, a trenutno ju vodi knez Nikolaus od Lihtenštajna.

Povezanost s Crkvom

Nastala predanim angažmanom i pod stručnim vodstvom katoličkih laika, Aleteia je od samog početka bila praćena od Papinskog vijeća za medije i Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije.
Slijedeći crkveno učiteljstvo, Aleteia je otvorena za suradnju s dikasterijima Svete stolice, kao i s biskupskim konferencijama te redovničkim i laičkim zajednicama, od kojih su neke zastupljene i upravnom odboru Zaklade za medijsku evangelizaciju (FEM).

Aleteia ima svoja predstavništva u Parizu, Rimu, New Yorku, Los Angelesu, Valenciji, Ciudad de Méxicu, São Paulu, Bejrutu i Varšavi.

Izdvojeno

PRELISTAJ BOOK

Ponuda

2.3950500488281