Duhovnost

KRIVA DUHOVNOST

Životinje korištene kao obiteljski duhovi Istina je da se vračari služe pojedinim životinjama. Iz iskustva znamo da je to prilično čest slučaj u Hrvatskoj. Ako sumnjate u kojega kućnog ljubimca, škropite mu hranu i piće blagoslovljenom vodom, molite za nj i promatrajte mu reakcije. Zmije, žabe i gavrane, jednostavno, otjerajte od kuće.

Životinje korištene kao obiteljski duhovi book evangelizacija

Foto: Shutterstock

 

Dok smo molili zagovorničku molitvu za skori susret, Duh Sveti nas je nadahnuo da pročitamo odlomak iz Svetoga pisma u kojemu se na otoku Salamini, u današnjoj Malti, svetome Pavlu suprotstavio vračar po imenu Elim (v. Dj 13,4–12). Gospodin nam je obznanio kako ćemo se u svome poslanju morati suprotstaviti vràčāru i vješticama te smo stali moliti zaštitničke molitve u tom smislu.

Odjednom je ispod kauča izletjela mačka mijaučući i cvileći, te se stala bjesomučno uspinjati uza zid kao da želi stići do stropa! Pala je na leđa Dawn Mattmiller i silno ju prestrašila, a potom se još nekoliko puta pokušala uspeti uza zid. Naposljetku smo ju uspjeli uhvatiti, dok je ona siktala i režala na nas. Oprezno smo ju primili za krzno i iznijeli iz kuće.

Johnnie je rekla kako ju do toga dana nije vidjela, a onda ju je odjednom ugledala kako se mota oko kuće, ali ju nije uspjela uhvatiti. Nije joj bilo jasno kako je uspjela ući u kuću, a kamoli spustiti se u podrum.

Bilo nam je jasno da nas je posjetio obiteljski duh te smo se to žarkije molili!

I zaista, čim smo stigli u Kanadu, pristupila nam je skupina vjernica: „Tako nam je drago što ste stigli. Jedan dječak u ovdašnjoj bolnici umire od rijetke bolesti krvi koju liječnici ne uspijevaju dijagnosticirati, a znademo da na obližnjem otoku djeluju vračar i vještice koji ga neopisivo mrze.“

Prije no što smo uspjeli ući u molitvu, javili su nam da je dječak umro.

To nas je uvelo u boj koji je potrajao nekoliko mjeseci. Naposljetku je vračar nastradao u prometnoj nesreći, a vještice koje je okupljao oko sebe raspršile su se izgubivši moć.

Neki kršćani svjedoče kako znaju za ptice kojima se služe vještice, osobito gavrane. Mnogi su uvjereni kako se zmije redovito nalaze pod moći đavla. Osobno u to ne vjerujem jer je i njih Bog stvorio; „Jahvina je zemlja i sve na njoj“ (Ps 24,1; kurziv autorov).

No, posve mi je jasno kako ponekad mogu biti korištene kao sredstva đavolskih sila.

Da ne bismo hodali uokolo u strahu da svaki nepoznati pas ili mačka mogu biti nečiji obiteljski duh, zapamtimo kako su takvi slučajevi rijetki. Većina životinja nedužni su kućni ljubimci kao što i izgledaju. Potrebno je razabiranje u Duhu Svetomu kako bi se prepoznalo da se neka životinja uistinu koristi u te svrhe. Nakon više od pedeset godina služenja, samo sam taj jedan put doživio da je životinja bila uporabljena kao obiteljski duh.

Ukoliko se sumnja na to da je neka životinja zapravo obiteljski duh, kršćani se trebaju okupiti, osluhnuti što im govori Gospodin a onda jednostavno takvu životinju osloboditi od nadzora vještice. U tome smo i više negoli pobjedonosni.

Ulomak iz knjige „Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje“ autorâ Johna Lorena i Marka Sandforda. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh