Brak i odnosi

Zašto mi on ne pokazuje ljubav? / Zašto me ona ne poštuje?

Foto: Unsplash

 

Žene često nisu svjesne da se prema svojim muževima odnose bez poštovanja. Muževi često nisu svjesni da svojim suprugama ne pokazuju ljubav…

Gotovo svaki put kad Sarah i ja držimo seminar o povezanosti ljubavi i poštovanja, bračni parovi nam kažu: „Pa naravno, ovo je tako očito”. Odmah nakon toga – bilo muž, bilo žena – nadodaju: „Ali zašto on / ona to još ne shvaća?” Tko god bio taj koji ne shvaća, odgovor je uvijek isti: često ne shvaćamo ono što je očito.

Trgovački putnik pozvoni na kućnom pragu i čeka. Vrata mu otvara desetogodišnji dječak koji puši najveću cigaru koju je trgovac ikada vidio. Začuđen prizorom prodavač nakon nekoliko sekundi neugodne tišine napokon upita: „Je li ti majka kod kuće?” Tada desetogodišnjak uvuče dva dima, otpuhne ih u trgovčevo lice i kaže: „Što misliš?”

Ljubav i poštovanje - knjiga

Knjiga Ljubav i poštovanje možete nabaviti u dva različita uveza (meki i tvrdi uvez). Razlikuju se po cijeni.

O tome je ovdje riječ. Da je prodavač razmislio, ne bi to pitanje postavio dječaku koji puši. No iz nekog razloga ne razmišljamo uvijek tako bistro, osobito kada nam nešto odvlači pozornost. Kada se žena osjeća nevoljenom, to u njezinu srcu izaziva takav šok da prestaje biti svjesna kako se prema mužu odnosi bez poštovanja, iako je to svakom muškarcu tako očito. Kada muž ne osjeća da ga žena poštuje, to ga može isprovocirati do te mjere da uopće ne vidi da se prema svojoj ženi odnosi bez ljubavi, iako je to svakoj ženi tako očito.

Svakom mužu i svakoj ženi namijenjene su ove riječi mudrosti:

Lako nam je vidjeti štetu koja je učinjena nama, prije no što uopće shvatimo što mi činimo svom supružniku.

Dok tražimo načine kako usporiti ludi krug, pomoći će nam svijest o tome da je muškarcima zapovjeđeno ljubiti zato što im to „ne dolazi” prirodno, a ženama je zapovjeđeno poštovati zato što im to također „ne dolazi” samo po sebi. (…)

Iz knjige „Ljubav i poštovanje”

O knjizi “Ljubav i poštovanje”

Uspješnica „New York Timesa” prodana u više od 1 600 000 primjeraka!

OTKRIJTE JEDINSTVENU TAJNU USPJEŠNOG BRAKA!

Najdublja ženina potreba je potreba za ljubavlju – kad je ta potreba ispunjena, ona je sretna.

Muškarčeva najdublja potreba je da se osjeća poštovanim – kad je ta potreba ispunjena, on je sretan. U suprotnome dolazi do sukoba.
Autor daje odgovore i biblijske naputke za ključna pitanja: Zašto dolazi do sukoba u braku? Kako ih riješiti? Kako uživati u novootkrivenoj ljubavi i poštovanju?

 

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Najčitanije

Na vrh